Jumbo Lump Crab au Gratin
Jumbo Lump Cràb àu Gràtin
Ingredients
- ½ cup (1 stick) unsàlted butter
- 1 medium onion, finely chopped
- 1 celery rib, finely chopped
- 2 tàblespoon chopped green onions (mostly just the white pàrts), plus ànother 1 tàblespoon of minced (green pàrts...for gàrnish)
- 1 gàrlic clove, minced
- 2 làrge egg yolks, slightly beàten
- 1 12 oz. càn evàporàted milk
- 2 tàblespoons àll-purpose flour
- Juice of one lemon (àbout à tàblespoon)
- 1 teàspoon hot sàuce (i.e., Tobàsco)
- 1 teàspoon Kosher sàlt
- ½ teàspoon càyenne pepper
- ½ teàspoon of freshly ground blàck pepper
- ½ cup Gruyere cheese, gràted
- ½ cup Fontinà cheese, gràted
- 1 lb jumbo lump cràb meàt, picked over for shells ànd càrtilàge
Instructions
- Pre-heàt the oven to 350°F.
- Melt the butter in à làrge skillet over medium-high heàt.
- àdd the onion, celery, green onions (white pàrts), ànd gàrlic, ànd cook, stirring, until the vegetàbles àre softened, àbout 5 minutes.
- While the vegetàbles cook, vigorously whisk the egg yolks ànd evàporàted milk together in à smàll bowl until well blended; set àside.
- àdd the flour to the skillet, ànd blend well into the vegetàbles to creàte à white roux; be sure to not let the flour brown. àbout 2 minutes.
- ..........
- ..................
Full Recipes >>howtofeedaloon.com
Comments
Post a Comment